Het labyrint aan zee

Van de steentijd tot de hedendaagse tijd en over alle continenten ontwierp de mens labyrinten. De vorm verschilt en de reden waarom ze gelopen werden ook. Ze hebben gemeen dat je er niet kan in verdwalen. Ze staan symbool voor de levensweg, het mystieke pad, het geboorteproces, …Labyrinten geven ons toegang tot ons onderbewuste weten. Ze laten zich ontdekken, elke keer anders, … en geven hun geheim nooit helemaal prijs.

 

We tekenen het Kretenzisch labyrint op het strand. Elk loopt zijn eigen pad op zijn eigen tempo en vindt zo een nieuwe toegangspoort tot de eigen wijsheid. De zee maakt de ervaring nog krachtiger en wist het labyrint nadien uit. Tegen die tijd heeft elkeen de eigen ‘vondst’ mee naar huis. De ervaring kan niet rationeel verklaard worden, maar voelt als ‘kloppend’ aan.

 

Begeleiding

Adinda Verbanck en Frederic Meyvaert
 

Wanneer

Zondag 6 september 2020
We stemmen de werktijden af op de getijden. Wie wil deelnemen houdt best de agenda vrij tussen 12u en 20u. De deelnemers krijgen later de exacte tijden meegedeeld. De workshop duurt bij benadering 4u.


Waar

We ontmoeten elkaar aan strandpaviljoen ‘De Westhinder’. Deze taverne bevindt zich op het strand tussen Wenduine en De Haan, dicht bij Wenduine. Ze is bereikbaar via de Koninklijke Baan.

 

Bijdrage

€ 30 voor leden van La Verna  en € 35 voor niet-leden

Voorzie een klein budget voor een tweetal consumpties in ‘De Westhinder’.

Max. 8 deelnemers

Meebrengen

Degelijke schoenen of sandalen, regenkledij, warme kledij (we vertoeven ongeveer vier uur op het strand en dan voelt het door de wind vaak kouder aan dan verwacht). Lichte regen houdt ons niet tegen, maar indien de weersomstandigheden te slecht zijn gaat de workshop niet door.

 

Hoe inschrijven

via La Verna vzw

http://www.laverna.be/praktische-info/hoe-inschrijven/

 

Cadeaubonnen:

niet geldig