top of page

REEKS PARCIVAL: OP AANVRAAG
 

Reeks: Ridder Parcival

Hij droomt van het ridderschap, maar z’n moeder laat hem in een narrenpak de wereld intrekken. Zijn hoopvolle en gedreven houding brengt hem naar het hof van Koning Arthur waar hij opgenomen wordt tussen de ridders van de Ronde Tafel. Op het hoogtepunt van zijn roem valt onverwacht alle grond onder zijn voeten weg. Ontgoocheld verlaat hij Camelot. Als zwervend ridder blijft hij zijn taken vervullen. Maar welk pad ligt werkelijk op hem te wachten? Zal hij de graal ooit kunnen vinden? 

We verdiepen ons drie dagen in één van de bekendste parels van de middeleeuwse literatuur. Het Parcivalverhaal wordt nog altijd geliefd om haar herkenbaarheid en haar bijzondere symboliek.
In kleine groep gaan we drie dagen samen op zoek naar welke persoonlijke boodschap dit verhaal voor ons in petto heeft. We richten ons niet zozeer op de historische of literaire aspecten van het verhaal, maar spreken vooral ons voelen, ervaren en onze creativiteit aan. 

Er is geen voorkennis vereist, enkel een open blik en de bereidheid je op een dieper niveau te laten raken door dit unieke verhaal. De thema’s waarrond deze reeks wordt opgebouwd zijn: de nar (speelsheid, het vrije spreken), de queeste of het levenspad, de graal en de innerlijke mysticus.
Elkeen die zich aangesproken voelt is van harte welkom!

Wanneer:

Op aanvraag

Bijdrage:

Waar:

Hoe inschrijven:

 

Cadeaubonnen:

inzetbaar​

bottom of page