top of page
Sukahati.jpg

20 en 21 juli '24

Twee dagen stappen we binnen in het sprookje ‘De Maskers van Sukahati’ met als thema’s o. a.: creatiekracht, omgaan met verdriet, angst en boosheid, authenticiteit, speelsheid, …

We zoeken uit welke beelden uit het sprookje met ons resoneren en hoe de wijsheid van deze beelden onze menselijke zoektocht ondersteunen en  verdiepen.

sprookjesworkshop 3.jpg

Komend

Sprookjes als wegwijzer voor de ziel: Duizenden jaren lang werden sprookjes en mythen mondeling doorverteld. Tijdens dat proces werd de beeldtaal geleidelijk aan zo bijgeschaafd dat we er ijzersterke archetypische beelden uit kunnen puren. Zij vormen een prachtig instrument om inzicht te brengen in ons innerlijk leven en de processen die zich daar afspelen.

HH.-Driekoningen3.webp

Iedereen kent het verhaal van Melchior, Baltazar en Gaspar. Maar wisten jullie dat er nog een vierde koning op pad ging? Zijn bijzondere verhaal vertel ik graag in de gezellige living van Sigrid. Het verhaal is geschikt voor grote en kleine mensen vanaf 7 jaar. 

ashley-batz-betmVWGYcLY-unsplash.jpg

Op aanvraag

Van de steentijd tot de hedendaagse tijd en over alle continenten (uitz Antarctica) ontwierp de mens labyrinten. De vorm verschilt en de reden waarom ze gelopen werden ook. Ze hebben gemeen dat je er niet kan in verdwalen. Ze staan symbool voor de levensweg, het mystieke pad, het geboorteproces, …

Portrait with Cat Ears.jpg

Op aanvraag

Foto’s van Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse vrouwen die samen buiten koken, handwerken,
pottenbakken, … Geven ze jou ook dat gevoel van erbij te willen zitten? Hou jij ook van de
gezelligheid om samen met anderen eenvoudig huishoudelijk werk te doen? Dan ben je welkom op
één van de vertel-verstelmomenten

De sleutel tot _.jpg

Najaar 2024

Bert Hellinger ontwikkelde enkele decennia terug ‘familieopstellingen’. Zijn werk leidde tot een waaier van variaties op dit opstellingswerk, o.a. ‘sprookjesopstellingen’. Deze methodiek werd op punt gesteld aan de universiteit van Boedapest en wordt vooral toegepast in Hongarije en Roemenië.

koning.jpg

Een legende die honderden jaren oud is, ….Verteld, bewerkt, verfilmd en herschreven! Ze blijft hedendaags. De krachtige beelden spreken tot de verbeelding en beschrijven thema’s die ook voor de moderne mens herkenbaar blijven. De personages zijn zowel held als anti-held en vooral veel daartussen. 

foto 50.jpg

Op aanvraag

Een heel bijzondere dag in de zomervakantie voor kinderen die van sprookjes houden! Deze workshop start met een speelse meditatie. Vanuit de stille plek in onszelf luisteren we naar een sprookje dat Adinda uit het hoofd vertelt. Op een verbindende manier gaan we nadien aan de slag met meerdere aspecten van het sprookje.

zack-silver-5XiJQIvs6AY-unsplash.jpg

Op aanvraag

Een reeks over de verbinding met de innerlijke mysticus

Vier vrijdagnamiddagen  

Elke spirituele traditie kent zijn eigen grote mystici. Maar elke mens draagt het archetype van de (kleine) mysticus in zich. Meestal kennen we in ons leven één of meerdere ingrijpende diepte-ervaringen. Niet zelden zijn zij mede richtinggevend voor ons leven. 

Scheppingskracht 6.gif

Op aanvraag

Vertrekkende vanuit een oosters sprookje gaan we één dag samen op pad om ons te verbinden met een bijzondere gave die we allen meekregen: onze creatieve kracht…

iStock-537373196.jpeg

 

Lukt het mediteren tot nu niet goed?
Pieker je vaak?
Kamp je met angsten?
Twijfel je aan jezelf?
Ben je hooggevoelig?
Heb je het gevoel dat mensen of situaties je vaak leegzuigen?
Dan is deze vijfdaagse workshop echt iets voor jou!

images (3).jpg

Parcival droomt van het ridderschap, maar z’n moeder laat hem in een narrenpak de wereld intrekken. Zijn hoopvolle en gedreven houding brengt hem naar het hof van Koning Arthur waar hij opgenomen wordt tussen de ridders van de Ronde Tafel. Vol moed gaat hij op zoek naar de graal. Maar zal hij haar vinden? 

online sprookjes.jpg

Op aanvraag
 

Zet je computer aan, neem een kop thee, kruip onder een dekentje,  en laat een oud verhaal je huiskamer binnen zweven. 
Ik vertel met plezier één van mijn mooiste verhalen voor jullie!
Nadien praten we nog even na.

Grimm's Fairy Tales Posters illustrated

Op aanvraag

Samen met Kristel Busschaert van 'Handen Helen' richt ik een namiddag in voor kinderen. De namiddag start met een sprookje en nadien worden  thema's uit dat sprookje verdiept in een massage.  De kinderen geven deze massage onder begeleiding aan elkaar.

Work — Lucy Campbell Paintings.jpg

Vrijdag 13 januari '23

De techniek voor de innerlijke reis (=Shamanic Journey) kan je zowel alleen als in groep beoefenen. Veel mensen vinden het fijn om af en toe in groep te reizen. Iedereen die reeds kennismaakte met de techniek is welkom.  Wie nog nooit gereisd heeft, volgt beter eerst de introductie workshop. We maken er samen een gezellige avond van waar iedereen zelf kiest welke reis hij/zij wil maken. 

bottom of page