innerlijke reis.jpg

Vrijdag 17 juli'20

De ‘innerlijke reis’  is een oeroude methode om in contact te komen met je onderbewuste weten. Ze werd enkele decennia terug door de antropologen naar het Westen gebracht. Zij ontdekten dat  bijna alle natuurvolkeren varianten van deze methode gebruiken. Ze werd aangepast tot een vorm die voor de Westerse mens vlot toegankelijk is. 

zack-silver-5XiJQIvs6AY-unsplash.jpg

komend

Een reeks over de verbinding met de innerlijke mysticus

Vier vrijdagnamiddagen  

Elke spirituele traditie kent zijn eigen grote mystici. Maar elke mens draagt het archetype van de (kleine) mysticus in zich. Meestal kennen we in ons leven één of meerdere ingrijpende diepte-ervaringen. Niet zelden zijn zij mede richtinggevend voor ons leven. 

sprookjesworkshop 3.jpg

22 juli en herhaald op 23 juli

Sprookjes als wegwijzer voor de ziel: Duizenden jaren lang werden sprookjes en mythen mondeling doorverteld. Tijdens dat proces werd de beeldtaal geleidelijk aan zo bijgeschaafd dat we er ijzersterke archetypische beelden uit kunnen puren. Zij vormen een prachtig instrument om inzicht te brengen in ons innerlijk leven en de processen die zich daar afspelen.

Portrait with Cat Ears.jpg

komend

Foto’s van Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse vrouwen die samen buiten koken, handwerken,
pottenbakken, … Geven ze jou ook dat gevoel van erbij te willen zitten? Hou jij ook van de
gezelligheid om samen met anderen eenvoudig huishoudelijk werk te doen? Dan ben je welkom op
één van de vertel-verstelmomenten

ashley-batz-betmVWGYcLY-unsplash.jpg

Zondag 6 september '20

Van de steentijd tot de hedendaagse tijd en over alle continenten (uitz Antarctica) ontwierp de mens labyrinten. De vorm verschilt en de reden waarom ze gelopen werden ook. Ze hebben gemeen dat je er niet kan in verdwalen. Ze staan symbool voor de levensweg, het mystieke pad, het geboorteproces, …

Scheppingskracht 6.gif

Komend

Vertrekkende vanuit een oosters sprookje gaan we één dag samen op pad om ons te verbinden met een bijzondere gave die we allen meekregen: onze creatieve kracht…