top of page

TWEEDAAGSE: ZATERDAG 20 EN ZONDAG21 JULI 2024
 

 Sprookjesopstellingen en meer...

 

Twee dagen lang stap je binnen in het oosters sprookje 'De maskers van Sukahati' met als thema's onder andere: creatiekracht, omgaan met verdriet, angst en boosheid, authenticiteit, speelsheid, onze blik op de wereld, ...

Je ontdekt welke beelden uit het sprookje met jou resoneren en hoe de wijsheid van deze beelden je menselijke zoektocht diepgaand ondersteunt en verlicht. 
Geleidelijk aan zoom je dieper en dieper in op de betekenis van het sprookje. Je doet dit via sprookjesopstellingen, creatief werk, meditatieve oefeningen, ...

 

De methodiek voor de sprookjesopstellingen werd ontwikkeld in Hongarije en Roemenië. Het combineert de helende kracht van sprookjes met die van opstellingen en is daardoor bijzonder krachtig. Het biedt diepe inzichten in je innerlijke dynamiek en toont wegen om je milder, veerkrachtiger en vreugdevoller met het leven te verbinden. Gezien je binnenwereld zich laat spiegelen in de buitenwereld, beïnvloeden sprookjesopstellingen ook je relatie met de mensen om je heen.
 

Wat in je binnenwereld beweegt, zet je tijdens de tweedaagse, met je handen en met creatieve technieken, om in materie. Zo krijgt de emotionele of spirituele beweging die je tijdens dit weekend maakt werkelijk vorm. Ze wordt 'belichaamd'. Je werkt niet toe naar een 'mooi kunstwerk', maar naar een eenvoudige weerslag van wat in jou mag bewegen. Je hoeft niet 'creatief' te zijn om te kunnen deelnemen.

Sprookjes hebben een verbindende kracht. De ervaring leert dat je jou na die twee dagen  nog lange tijd verbonden voelt met de mensen die samen met jou in proces gingen. 

Om deel te nemen heb je  enkel nieuwsgierigheid en de bereidheid om 'naar binnen te kijken' nodig. Er is geen voorkennis over opstellingen vereist. 

Minimum vijf en maximum negen deelnemers. 
Er zullen tijdens het weekend vier sprookjesbeelden opgesteld worden. 
Het toeval bepaalt welke beelden opgesteld worden. 

 

Wanneer:

Zaterdag 20 en zondag 21 juli 2024,  telkens van 10u tot 17u30
 

Bijdrage:

vroegboekkorting: 178 euro 
vanaf 14 juli: 193 euro 
Betalen in termijnen is bespreekbaar

koffie, thee en koekjes zijn inbegrepen
Elke deelnemer brengt zijn lunchpakket mee

 

Waar:

Villa Vonk, Oudenaardsesteenweg 52, Gent

Villa Vonk ligt buiten de LEZ. Je kan er gratis parkeren. 

Hoe Inschrijven:

Mail naar adinda@opverhaalkomen.EU (vermeld daarbij jouw telnr ). Na bevestiging maak je het inschrijvingsgeld over op rekeningnummer  BE11 8908 0408 3248 met vermelding van je naam + sprookjesopst + 20 en 21 juli
 

Cadeaubonnen:

inzetbaar

bottom of page